maandag 21 juli 2008

Le 21 juillet

Salut tous le monde,

Even een snelle update hier over onze bezigheden, ik heb nu toch even tijd, aangezien ik hier ook vrij heb (Tine niet :-)

Vorige week zondag naar de Cérémonie van de beste leerkrachten van Kinshasa geweest, zie de foto's ergens rechts. Heel leuk, alle laureaten kregen een fiets gesponsord door de communicatiereus van Kongo Vodacom. Enkelen kregen nog een extra prijs van een of andere organisatie, wat een extraatje als een zak rijst of een enveloppe met 300 inhield!
Verder wat kennis gemaakt met de lokale notabelen van het onderwijs en de zondag zat er op.

We hebben ondertussen een jeepke op de kop kunnen tikken voor een schappelijke prijs (heel schappelijk, kan niet zeggen hoeveel want de commissionaires lezen misschien mee en dat verstoort de markt) Uitstapjes behoren dus vanaf nu tot de mogelijkheden.
Hopelijk gaat die een tijdje mee zonder al te veel problemen.
Problemen er al genoeg te vermijden op de weg zelf, overstekende voetgangers, putten en de flikken natuurlijk. Twee nieuwe gezichten (rijke mundeles: blanken) om wat geld uit te proberen slaan. We hebben nog maar 1 keer betaald omdat ik in fout was. Ik had niet op tijd gestopt bij een rond punt waar er ene zijn hand had opgestoken... De dag erna bijna weer van datte maar toch net op tijd gestopt en de agent herkende ons: op het nippertje...
Gevaarlijk zijn die mannen niet direct, maar je moet telkens moeite doen om niks te betalen, ams je dat van in het begin doet, respecteren ze je wordt je minder tegengehouden. Binnenkort hebben we trouwens een IT-plaat (internationale organisatie) en dan laten ze je gerust.

Gisteren zijn we al eens op stap geweest naar een Evangelische eredienst.
In het hotel komen elke woensdag leden van een gospelgemeenschap vergaderen en een van hen is zangeres. Elle s'apelle Jolie. Ter gelegenheid van haar nieuwe tube konden we ons eens volledig laten gaan op goddelijk geïnspireerde gospelrock. Heel leuk en opzwepend, vooral voor de Kongolezen zelf dan ;-)
Niko, Karen en de kindjes waren ook mee, samen met chauffeur Pierre (zie nieuwe foto's).

Nog wat goed nieuws om mee te eindigen: Binnenkort kunnen we het hotel verlaten naar ons eigen stekje. Iets verder dan waar we nu zitten en iets dichter bij het centrum (Ma Campagne) hebben we een prachtig huis gevonden (mèt piscine en zelfs jaccuzi) voor een redelijke prijs. Het is pas afgewerkt eind december vorig jaar en eigendom van een half Belgische, half Kongolesi. Een heikel punt is misschien dat er een bijhuis aan op het zelfde perceel zal worden ingenomen door andere huurders. We mogen mee bepalen wie dat zal worden, dus dat komt wel goed denk ik.
De foto's staan er nog niet op, maar ze komen.
Ideale vakantiebestemming, dat is zeker. Begin al maar te sparen voor een ticketje allez-retour!

Bon, ik sluit af, nog wat in de hangmat uitrusten voor het grote feest vanavond in de residentie van de Ambassadeur ter gelegenheid van de 21ste. Naar verluidt komt er een kleine 1000 man en staan er een Duveltent, Leffe-tent en heerlijke hapjes. Als jullie snel zijn kunnen jullie nog mee :-)

Tot schrijfs en mails, reacties zijn welkom en spread the word!

Greetz

Andy en Tine

4 opmerkingen:

  1. fijn te lezen dat alles daar op rolletjes (of zijn het fietsen?) verloopt!

    Geniet van het mogelijks vrij decadente feestje deze avond. Hier is de dag redelijk druilerig verlopen, maar kom, dat laten we niet aan ons hart komen.

    Bezoek zal mogelijks voor volgend jaar zijn.

    Take care!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja hoe was het op de Ambasade? goed, buikske goed vol? en veel duuivelkes gedronken?

    Ciaokes daaag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Decadentie viel goed mee. Was wel meer dan 1000 man, vooral Congolese Belgen dan.
    Heb het laatste duvelke gedronken dat er was, tegen dat we aan die tent waren, waren ze op... Er was wel Leffe en Stella genoeg, evenals de lokale bieren, dus meer dan..

    Tegen 22u werd iedereen buitengekuist, dus hebben we op het hotel nog maar ne laatste genuttigd :-) Er zijn gisteren 2 oostenrijkers toegekomen (1 half congolese)
    Gezellig avondje

    Laat op tijd iets weten als ge afkomt!

    toedeloe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooie foto's..en dan nog een huis met zwembad..super !! om na een zware werkdag nog een paar lengtes te zwemmen..of om te ontnuchteren na al die koloniale zware dranken.
    de groeten vanuit uw vorige werkplaats !!

    BeantwoordenVerwijderen