donderdag 28 augustus 2008

Onze vakantie is geboekt!



(c) L'Echo 2 août 2008

woensdag 27 augustus 2008

Het appartement (studio)



Gezellig terrasje



Slaapkamer



Kitchenette

Posted by Picasa

maandag 25 augustus 2008

Here comes the rainy season

Inderdaad, en het begint al warmer te worden...
Kwatongen spreken zelfs van een toekomstig heel warme drukkende maand...zonder regen.
Heb het nog niet onderzocht, maar misschien is hier ook wel sprake van klimaatsverandering.
Dat zal de meeste Kongolezen echter wel een laatste zorg zijn dunkt me.

Eerst en vooral bedankt voor de leuke reacties die wel gekregen hebben op de blog en de foto's, blij dat jullie het leuk vinden!

Ik heb echter wat slecht nieuws deze keer: De zoektocht naar een huis, die we dachten te hebben doorlopen, start volledig opnieuw. De eigenares besliste vorige week er toch maar zelf te blijven wonen, wat ons toch wel heeft verrast en met onze koppen tegen de muur heeft gesmeten, om het zo frank uit te drukken. We hadden er namelijk een goed gevoel bij en dachten dat we van dat slopende karwei af waren.
De eigenares voelt zich er ook niet goed bij, maar daar zijn wij natuurlijk niks mee.

Ik zal de foto's dus maar van de blog halen. Wie te vroeg victorie kraait...

We zitten momenteel op een appartementje niet ver van de Belgische School, dicht bij het centrum, maar te klein om te blijven. Nee, echt, een badkamer van - zonder te overdrijven deze keer :-) - 1m²... dat houdt een douche'ke, lavabo'ke en toilet in! Wel een gezellig tuintje.

Soit, we kijken echt uit naar een betere plek onder de zon.
Anderen doen er ook enkele maanden over om een huis te vinden.
Groot probleem zijn de Commisionnaires, die een commissie van een maand huur vragen, om eigenlijk zo goed als niks te doen. Een maand huur van rond de 2000 usd, wat 10 keer boven een goed loon ligt hier! Meestal wordt dat dan nog ingehouden door de eigenaar van het huis, dit zijn hier bijna Manhatten prijzen.

Bon, we niks aan te doen, ondertussen blijven we werken zoals jullie en kunnen we gelukkig af en toe iets lekkers gaan eten toch wel.

Binnenkort gaan we gaan tennissen en ga ik voetballen met de Belgen aan de Belgische School.
We hebben even gedacht om ons in te schrijven voor de golf (heel veel is hier niet te doen...) maar 3000 € (750 € eenmalig) blijkt toch wat veel te zijn en het is ook niet direct iets dat we altijd al hebben willen doen. Men blijft dan wel lid voor het leven!

Wat het werk betreft, beginnen we ondertussen wel onze draai te vinden. Martine ( en de collega's) organiseert een dezer dagen een VVOB-dag en bereidt zo een beetje het bezoek van de grote baas voor, die half september op bezoek komt.
Op de visa dienst is het nog steeds druk, mensen die nog vlug op vakantie willen, maar dat wordt binnenkort minder stresserend, naarmate de vakantieperiode ten einde loopt.
En geloof het of niet, ik begin te wennen aan het vroege uur, niet dat ik daarom ook vroeg in de veren kruip, maar het lukt!

Vele groetjes,

Andy en Tine

PS: en hopelijk nog wat mooie zomerse dagen!